UN ANY HISTÒRIC PER RECORDAR

 

Segons un anàlisi efectuada en l'any 1958 per l'acreditada i coneguda revista alemanya "Leichtatathletik" la qual edita totes les millors marques mundials, realitzades durant un any, en la qual destaquen tots els registres atlètics més destacats.

                              

WELTRANGLISTE 1958

 

En la seva portada principal, sempre es publiquen els millors registres atlètics mundials que es van produint a diferents llocs de l'Món. En aquesta edició de l'any 1958 destacant una fotografia de l'autor d'aquest document, on es em cataloga com el Desè d'Europa i el Tretze de l'món, en la prova. de 1500 metres llisos, donant a conèixer que el meu registre de 3 41,7 assolida a la ciutat finlandesa de Turku, el dia 29 d'agost de 1958, estava en aquella època, a tan sols tres anys de la plusmarca mundial de l'hongarès Sandor Iharos.

 

Encara que sigui en temps passat, crec que aquests fets que ja consten en la meva pàgina personal, http: www.barris.org sempre són actualitat, si els dónes a conèixer per situar tot en el lloc que li correspondre.

 

Sembla ser que al meu país, molts estadistes no saben encara, que un atleta espanyol de Barcelona, ​​va arribar a l'anhelada meca de tots els mig- fondistes mundials, per donar a conèixer amb les seves actuacions, que a Espanya, a més de toreros, folklòriques i el Reial Madrid, també existia un esport anomenat atletisme.

 

Ara ja amb 90 anys d'edat, m'enorgulleix dir que han passat 52 anys des d'aquelles èpoques triomfals, quan superant a plusmarquistes mundials i olímpics, no només van servir per obrir les portes d'Escandinàvia, el “Paradís de l'mig-fons mundial”, sinó també les de gairebé totes d'Europa.

 

El meu estat actualment és bo, tant físic com esportiu. La meu preparació és diària, la qual desenvolupament a les terrasses i gimnàs del meu propi i ampli domicili, on puc córrer, caminar, així com preparar el meu intent de rebaixar la plusmarca mundial de la meva categoria de veterans, si l'època d'aquest maleït coronavirus i altres temes que condicionen els nostres moviments ho permeten.

 

El desig d'establir una nova plusmarca mundial de la meva categoria no obeeix a simple fet de tenir un nou registre internacional, si no més a el desig de mostrar a tots els meus col·legues, que l'edat no és motiu per perdre una il·lusió i el seu afany de millorar les seves passats èxits esportius. Si la salut ho permet, i un ha portat una anterior i metòdica preparació, en esport tot és possible.

 

En aquest inoblidable any 1958, destaquen entre d'altres el Trofeu a l'Millor Esportista Espanyol, la Medalla d'Or de la Federació Catalana d'Atletisme, nominat Cavaller de la Real Ordre, atorgada pel Caudillo de Espanya el "Trofeu Baró de Güell", a el millor Esportista Espanyol, Medalla de Plata de la Federació Catalana d'Atletisme, Medalla de Plata de la Ciutat de Barcelona a l'Mèrit Esportiu i Proclamat per la Premsa Espanyola com a Millor Esportista de l'Any.

 

En el concepte d'hores de vol en avió en aquest mateix any, he pogut atresorar un total de 59 hores, que són les emprades en recórrer els punts més allunyats d'aquest any que commemoro, basant-nos en aquest especial any.   Però esta clar que hi ha molt més coses d'abans i d'ara. Per a alguns estadistes espanyols, aquest document els recordés, que allà pels anys de la dècada de 1950, existia un atleta que podia establir grans registres internacionals, com així va ser.

 

Esta expresat i molt clar que si sortim d'aquest màgic any 1958, i entrem en l'índex general de la meva pàgina personal WEB es poden veure tots els actius que conformen el meu historial esportiu, atès que no s'ha d'oblidar que sempre hi ha un abans i un després .

 

Un resum que totalitza tota una història atlètica que consta de 34 Plusmarques Absolutes d'Espanya en pista de cendra a l'aire lliure, no superades encara en el dia d'avui, com. així mateix altres 16 títols Absoluts de Campió d'Espanya a les proves de 800 i 1500 metresmés un altre aconseguida en Madrid el dia 27 de febrer de 2020,  a la prova dels1000 metres plans a Pista Coberta. 

 

D'altra banda a més d'encapçalar la llista espanyola de la prova de 1500 metres llisos, en pista de cendra a l'aire lliure, amb 9 titulacions, una altra de les seves gestes atlètiques que encara avui, cap atleta espanyol a pogut superar.

 

Una cosa que no arribo a entendre és la presència d'alguns no tots, estadístiques del meu país, amb documents que donen la sensació que Tomàs Barris no ha existit, quan es comenta ho analitza la història atlètica d'Espanya, que a part dels Estaments Oficials , no veig cap que pronunciï el meu nom.

 

Espero que aquests estadístiques atlètics espanyols, que van sols per aquí hi per allà, comencin a estudiar la història de l'esport més universal que existeix i posin totes les coses en el seu just lloc.

 stuttgart

A Stuttgart, Plusmarca Espanyola de 1000m. en pista de cendra a l'aire libre, entre els

plusmarquistes mundials l'alemany S.Valentin i el txec Jungwirth

         -----------------------------------

Fonts d'Informaciò

Llibres de l'Associació d'Estadistics Espanyols d'Atletisme. AEEA.

Arxius de la Real Federació Espanyola d'Atletisme. RFEA

Apunts de la Federació International d' Atletisme. IAFF.

Reserca per Internet hi documentació Propia

   ------------------------------------

                                                                                 Octubre de 2020