PANATHLÓN CLUB INTERNACIONAL DE BARCELONA


“LUDIS LUNGIT”

“LUDIS LUNGIT”

 

El Panathlón Club Internacional, fundat a Itàlia fa 60 anys, és un club d'àmbit mundial i els seus principals fonaments són la defensa del moviment olímpic, així com de tots els esports en general, en els seus aspectes educatius i la unió de tots els països del món, tant de races, credos, religions, o polítics en l'entorn de l'esport, inculcant el FAIR PLAY en tots els estaments esportius.

 

Si ens referim al Panathlón Club Internacional de Barcelona,aquest va esser fundat gairebé a la mateixa vegada amb el nostre referent internacional, per iniciativa de diverses personalitats de la societat barcelonina, vinculades tots elles en el món esportiu de diferents èpoques, per a seguir amb la doctrina fonamental que var donar a l’origen de la seva fundació.

 

Protegir i vetllar pels valors i l’esperit en totes les seves disciplines, així com a donar suport incondicional per a tots els atletes, homes i dones, ja seguint joves promeses i velles glòries, convivint amb respecte i admiració mútua, la passió per la cultura de l'esforç i els grans assoliments esportius, és el lema que tots els quals conformem aquest emblemàtic club desitgem difondre.

 

El Panathlón Club Internacional de Barcelona, és un dels 280 clubs existents en 24 paises d'Europa, Àsia, i Amèrica, que engloben en la seva totalitat a més de 13.000 socis, sent el seu primer president don José Garriga-Nogués, Marquès de Cabanes, al que van seguir temps després regint les destinacions de l'entitat Aniceto Ciscar, al que va seguir durant disset anys, Andreu Mercè Varela, a qui va succeir Mari Paz Corominas.

 

Actualment la presidència del nostre club, després dels últims comicis de 2004, l'exerceix el doctor José Antonio Pujante, per decisió majoritària de l'Assemblea, i considerat com un dels esportistes més destacats del muntanyisme mundial, posseïdor dels anomenats Seven Summit, nom que identifica l'haver coronat els cims més altes dels cinc continents i les zones polars, així com les set illes mes grans del món. En el dia d'avui el nostre president contínua amb els seus reptes als cims més difícils dels pocs que encara li queden per vèncer.

 

Els cims del Everest (8.846metresChu Oyu (8.201 metres)Manaslú 8.163 metres) tots com pot comprovar-se, per sobre dels mítics 8.000 metres d'altitud, són entre uns altres, els testimonis silenciosos d'aquesta lluita ancestral, que des dels temps més remots, sempre ha tingut l'home, per a arribar a les cotes més inaccessibles del nostre planeta, als quals Jose Antonio Pujante, sempre ha estat i contínua sent, un dels banderers en totes aquestes extraordinàries expedicions alpines.

 

Actualment el nostre club esta desenvolupant una fructífera tasca amb el reconeixement de les persones que al llarg de la seva vida esportiva, ja sigui pels seus càrrecs de responsabilitat, a federacions, i clubs, com tanmateix d’esportistes, que amb les seves exemplars i brillants trajectòries atlètiques , han contribuït per a preservar els valors del nostre esport.

 

L'accés restringit fa d'aquesta noble corporació un club de elite, però sempre obert a les persones amb mentalitat i actituds en sintonia amb els ideals de l'olimpisme i els valors intemporals de convivència.

 

L’EMOTIU LLIURAMENT DE L’ANFORA SÍMBOL DEL PANATHLÓN
CLUB INTERNACIONAL DE BARCELONA

L’actual president del club Panathlón, Dr. José Antonio Pujante, efectuant el lliurament a l’Excm. Sr. Juan Antonio Samaranch, Marqués de Samaranch i President d’ Honor del nostre club, de l’àmfora símbol de la nostra corporació.

L’actual president del club Panathlón, Dr. José Antonio Pujante, efectuant
el lliurament a l’Excm. Sr. Juan Antonio Samaranch, Marqués de
Samaranch 
i President d’ Honor del nostre club, de l’àmfora símbol de la nostra corporació.

 

Fons d’informació

Recerca perInternet
Documentació del Panathlón Club
Arxius propis

 

Octubre de 2008